Geçit Vermeyen Ovit

Ovit dağı tüneli ile birlikte insanlar güvenli bir yolculuk yapabilecekler. Tünel Rize’yi Erzurum’a bağlamakla kalmayıp Karadeniz limanlarını da Doğu ve Güneydoğu üzerinden Akdeniz ve Ortadoğu’ya bağlayıp hem ekonomik hem de turistik açıdan fayda sağlayacak. Ovit dağı Turizm Bakanlığı tarafından kış sporları merkezi ilan edilmişti. Mayıs ayında bile 1 metreyi aşan kar kalınlığı kış sporları için bir turizm cenneti. Tünelin açılması bu süreci de hızlandıracaktır.

İstanbul Teknik olarak Ovit tünelinde yalıtım, kemer beton işleri ve giriş çıkış bağlantı yollarında Geoarme duvar işlerini üstlendik. Yaptığımız yalıtım 800 bin m2 ile Türkiye’de ki en büyük yalıtım işi. Havalandırma sistemi için geliştirilen yeraltı genişleme bölgesi yalıtım uygulaması (Cavern yapımı) Türkiye’de ilk kez İstanbul Teknik tarafından bu tünelde yapıldı.
Tünelde karşılaşılan deformasyon ve kapanma hareketlerine önlem olarak taban invert uygulaması yaptık. Yaklaşık 400 bin m3 tünel kemer betonu döktük. GeoSeal PVC Membran, GeoTeknik Örgüsüz Geotekstil, TekDrain Drenaj Levhası, PrimaFlex Su Tutucu Bant, Geoarme Donatılı Duvar ForTex Geogrid İnşaatta kullandığımız ürünlerimiz.

2 ayrı bölgede , 11 ayrı mevkide toplam 7 iş yaparak tünel yapımında önemli bir görev üstlendik.

  • Bağlantı Yolları Geoarme Uygulaması,
  • Tünel Yalıtım Uygulaması, g Çığ Tüneli Yalıtım Uygulaması
  • Tünel Nihai Beton Kaplama Uygulaması
  • Tünel Kablo Kanalı Uygulaması
  • Tünel Bağlantı Yolları Hendek Kaplama Beton Uygulaması
  • Tünel Bağlantı Yolları Harpuşta Parapet Beton Kaplama Elemanları Uygulaması

Türkiye’de ilk Cavern Yapımı İstanbul Teknik’ten

Tünel inşaatında dönüşümlü olarak 773 kişi çalışırken İstanbul Teknik olarak biz 185 personel ile 50 ay çalıştık.
Yüksek rakımlı ve sert bir kışı olan bölgede çalışanlarımızın yaşam alanlarını ve sosyal faaliyetlerini kısıtlayan olumsuzlukları en alt seviyeye indirmeye çalıştık. Giriş ve çıkış şantiyelerinde çalışanlarımız için modern kamp alanları kurduk.
Zor şartlarda en iyi işi yapmaya çalışan tüm ekibimize teşekkür ediyoruz.