1998 yılında inşaat sektörüne yönelik mühendislik çözümleri sunmak için kurulan İstanbul Teknik, Aralık 2016’da Anonim Şirket oldu.

19 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren İstanbul Teknik, büyüyerek gelişmeye devam ediyor. İnşaat Mühendisi Macit Tanyol tarafından tek odalı bir o ste iş hayatına başlayan şirket, bugün ülkenin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olarak Aralık 2016’da Anonim Şirket oldu.

İstanbul Teknik’in Tarihsel Gelişimi

1998 yılında kurulduktan sonra İstanbul Teknik’in ilk amacı ihracat yapmak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaktı. Bu hedef doğrultusunda da şirket 1999 yılında ilk ihracatını gerçekleştirdi. 2000 yılında ilk geomembran uygulamalarını hayata geçirdikten sonra, 2003’de ürün gamını FileTex Sıva ve Donatı Fileleri ile genişletti. 2004’de mermer filesi satışına start veren İstanbul Teknik, 2005 yılında; TekDrain Drenaj Levhaları’nın satışına başlarken, ilk GeoArme Duvar ve yurtdışı şantiye uygulamalarını hayata geçirdi.

2005, geosentetik hizmetlerinin verilmeye başlanması ve Kalite Yöneticisi pozisyonunun oluşturulması açısından da oldukça önemliydi.

2006 yılında ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’ne geçilişi ile birlikte TrioTex Çatı ve Cephe Örtülerinin de satışına başlandı. 2008’de asfalt ürünlerini pazara sunan şirket, 2009’da da yaptığı tünel yalıtımları ile öne çıktı.

2011 İstanbul Teknik için her yönden çok bereketliydi. Türkiye’nin ilk cam elyaf örgülü geogridi ForTex bu yıl üretilmeye başlandı. Kurulan Ar-Ge laboratuarı ile sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak yerli ürünlerin üretimi için araştırma ve geliştirme faaliyetlerine başlandı. TekFix Sabitleme Elemanları da bu yıl içinde kullanıcıların beğenisine sunuldu. Modern yönetim sistemleri ile sürekli kendini yineleyen İstanbul Teknik, Microsoft Dynamics Axap’ta ile Kaynak Planlaması’na (ERP) yine 2011’de geçti.

2013’de GeoGreen Yeşil Çatı Sistemleri ile asfalt kimyasallarının üretimine başlanmasının ardından, 2014 yılında ForTex geogridin üretimi yıllık 6 milyon metrekareye çıktı ve Epoxİstt markalı epoksi sağlamlaştırıcı pazara sunuldu.

2015 yılında CoverEx Dilatasyon Sistemleri’nin üretimine ve satışına başlanmasının ardından, mimari ürünlerin en önemli bileşenlerinden biri olan ses yalıtım ürünleri de İstanbul Teknik’in portföyündeki yerini aldı.

Ve yıl 2016…

2016 yılının sonlarına doğru www.istanbulteknik.blue bayi iletişim portalını tamamlayarak müşterilerinin beğenisine sundu. www.istanbulteknik.blue sitesi yayına geçmesinin ardından kısa süre içinde tüm kullanıcılarda bağımlılık yarattı. İstanbul Teknik 2016’da aynı zamanda kardeş şirketi İstanbul Teknik Asfalt’ı da hizmete açtı.

Kurulduğundan itibaren gün be gün gelişmeye devam eden İstanbul Teknik, inşaat sektörüne daha iyisini sunabilmek adına Anonim Şirketi olarak müşterileri için en iyisini sunmaya devam ediyor.
İstanbul Teknik’in tarihsel gelişimindeki en önemli role sahip olan şirketin kurucusu ve Genel Müdürü Macit Tanyol şunları söyledi:

Macit Tanyol: “%100 Türk sermayeli bir firma 54 farklı ülkeye ihracat yapıyor.”

“İstanbul Teknik, inşaat sektörüne yönelik kaliteli ürün ve hizmet sunmak amacıyla kuruldu. Kurulurkenki amacımız da; büyümeyi ve gelişmeyi devamlı kılarak sektör lideri olmaktı. 2016 yılı itibariyle İstanbul Teknik’i, bir anonim şirket haline dönüştürerek bu konuda ne kadar başarılı olduğumuzu bir kez daha gördük. Bir kez daha dememin sebebi de; İstanbul Teknik’in 1998’den beri her yıl, bir öncekinin üzerine koyarak bugünlere ulaşmasındandır.

Bunu yüzde yüz Türk sermayeli bir firma olarak hayata geçirmiş olmamız da bizi ayrıca mutlu etmektedir.

Sermayesinde yabancı hiçbir şirketin payı olmayan bir firma, dünyadaki rakipleriyle aynı kalitede ürünler üretip bunları 54 farklı ülkeye ihraç edebiliyor. Bu hem şirket olarak bizim açımızdan hem de ülkemiz açısından büyük bir övünçtür.

Zira; biz hem kendimiz kazanıyor hem de döviz girdisi sağlayarak ülkemize kazandırıyoruz. Tüm bunların ötesinde, küresel pazarda bir Türk markasının bayrağının gururla dalgalanmasını sağlıyoruz.

“Hedeflerimizi yerine getirmek için ilk günkü azmimiz ile çalışmaya devam edeceğiz.”

Anonim şirket olmamız, bundan sonra daha öteye gitmeyeceğimiz ve hede erimizi tamamladığımız anlamına gelmiyor. Bundan sonra da ilk günkü azmimiz ile çalışmaya, üretmeye ve gelişmeye devam edeceğiz.”