Türkiye gelişimini ileriye taşıyacak hamleler yaparak, ulaştırma sektörüne yatırımlarını artırmaktadır. Bu yatırımların arasında çok önemli yeri olan havalimanlarının sayısı gün geçtikçe artmış, Rize ve Bayburt havalimanları da listeye eklenmiştir.
Havaalanlarında donatılar bir kaç şekilde kullanılmaktadır. ForTex Çift Yönlü geogridler; apron, hangar, pist yapılarının altında zemin güçlendirme için, pist altındaki menfez yapısı ve karayolu tüneli gibi zeminden farklı çalışan beton yapılardaki farklı oturmalarda dengelemek ve üstyapıya gelebilecek deformasyonu önlemek (Elazığ, Ercan Havalimanları) amacıyla kullanılmaktadır. Uçakların lastiklerinin
hareket sırasında ve inişlerde kesite verdikleri yüksek canlı yüklere karşı üstyapı tabakasının gücünü arttırmakta ve yüklerin dolgu tabakalarına düzenli yayılmasını sağlamaktadır. Özellikle İstanbul Yeni Havalimanı ve Rize Havalimanı gibi yüksek dolgu tabakalarının olduğu projelerde pist altyapısının homojen çalışmasını desteklemek amacıyla etkin şekilde kullanılmaktadırlar.
Havalimanları uygulamalarında ForTex tek yönlü geogridler ile GeoArme donatılı dolgu duvar yapıları ve hangar gibi büyük yapıların ihtiyaç duyduğu istinat yapıları estetik bir şekilde inşa edilebilmektedir.
Havalimanlarının yenilemelerinde eski beton kaplamaların asfalt ile kaplanarak konforunun arttırılması çalışmalarında, beton çatlaklarının ve derzlerinde oluşan genleşme çatlaklarının yüzeye yansımasını geciktirmek amacıyla AsfaltTex asfalt donatı geogridleri kullanılmaktadır.
Havalimanlarında tesis edilen drenaj tabakalarına gelen yüklerin karşılanması için de yine ForTex geokompozit gridler kullanılabilmektedir.
» İstanbul Teknik Geogridlerini Tercih Eden Projeler:
» Rize Havalimanı
» Bayburt Havalimanı
» İstanbul Yeni Havalimanı
» Bodrum Havalimanı
» Atatürk Havalimanı
» Adana İncirlik Havaüssü
» Tiflis Havalimanı
» Ercan Havalimanı
» Sabiha Gökçen
» Elazığ Havalimanı
» Diyarbakır Havalimanı (AsfaltTex)